Bałkańskie Smaki to właśnie MY

Bałkańskie Smaki

Od dwudziestu lat jeździmy na Bałkany. Mamy przyjemność reprezentować Polskę na festiwalu „Žućenica – fest″ w Tivacie w Czarnogórze. Tam też poznaliśmy ludzi, których łączy z nami pasja gotowania. Poznaliśmy kuchnie Czarnogóry, Macedonii, Serbii, Bułgarii i Węgier. Kilka lat temu wraz z telewizją węgierską nagrywaliśmy odcinkowy program kulinarny, który był emitowany w telewizji węgierskiej i czarnogórskiej pod tytułem „Wędrówka Smaków”. Program był nagrywany w Czarnogórze, w Polsce i na Węgrzech wraz z kucharzami z tych krajów. Wspólne gotowanie i poznawanie smaków zrodziło w nas pasję do kuchni bałkańskiej i nie tylko.
Dlatego chętnie się podzielimy z Wami naszą wiedzą i doświadczeniem.
Aleksandra i Wiesław Wróblewscy

Wiesław Wróblewski

Dwa słowa o mnie: pasja i satysfakcja

Dwie pasje: gotowanie i Bałkany połączyłem w projekcie Bałkańskie Smaki i nie tylko.
A teraz chciałbym przybliżyć Wam moją osobę, jestem promotorem kuchni regionalnej Beskidów i Bałkanów, organizatorem festiwali kulinarnych, wydarzeń, konkursów, warsztatów, szkoleń, działaczem społecznym.
Z zamiłowania i z zawodu jestem kucharzem, pasjonatem kuchni polskiej i bałkańskiej, propagatorem zdrowej i ekologicznej żywności, inicjatorem powstania Agro-Bazaru Bielsku-Białej.
Jestem właściciel firmy Bacówka u Wiecha, a także członkiem Stowarzyszenia Polska Ekologia oraz Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska.
Wiesław Wróblewski

Zapraszam Was w podróż pełną smaków, dobrego humoru i zdrowego jedzenia!

Najsmaczniejsze ajwary prosto z Bałkanów!