Dla wielbicieli serów polecamy sery z Piekielnika z Orawy. Są to nasze polskie sery, wyrabiane metodą tradycyjną. W lecie z domieszką mleka owczego, w zimie tylko z krowiego. Sery posiadają Certyfikat Wyrobów Naturalnych i są wyrabiane według tradycyjnej receptury niezmienionej od wieków, na podpuszczce, moczone w solance, a następnie wędzone.
Sery wołoskie – wyrabiane tradycyjną metodą baców, którzy łukiem Karpat wraz ze swymi stadami owiec, przywędrowali na nasze beskidzkie ziemie, z terenów Bałkanów.
Certyfikat Wyrobów Naturalnych Polska gwarantuje:
Brak zbędnych sztucznych dodatków do żywności (barwników, konserwantów, emulgatorów, spulchniaczy itp.)
Brak substancji aromatyzujących lub zbędnych sztucznych środków technologicznych
Brak składników genetycznie modyfikowanych (GMO)
Certyfikat nr: 4537-8576-9103-1678
Produkty objęte Certyfikatem WNP:
-Serki małe naturalne i wędzone
-Gałka naturalna i wędzona
-Korbacze naturalne i wędzone
-Kolba naturalna i wędzona
-Bundz
Zamówienia do poniedziałku do godz 14:00
• wysyłka od środy
• sery są wyrabiane w poniedziałek
• data ważności do spożycia 60 dni
Na specjalne zamówienie /mail, telefon/ można zamówić sery białe, niewędzone.