Oferta Strefy Kulinarnej
Od kilkunastu lat spotykamy się z nowym trendem gotowania na ekranie, gotowania na żywo. Przyrządzanie posiłków, komponowanie potraw i ich podawanie wyszło z domowych kuchni i stało się sztuką.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów proponujemy Państwu organizacje i przeprowadzenie Strefy Kulinarnej.
Strefa kulinarna to przestrzeń, w której szeroka publiczność zabierana jest w kulinarną podróż, widz poznaje tajniki gotowania, techniki i metody przyrządzania dań.
Od 2013 r. firma Bacówka u Wiecha Wiesław Wróblewski jest organizatorem i koordynatorem Strefy Kulinarnej na Targach EKOstyl w Bielsku – Białej. Co roku przez trzy dni targowe do strefy zapraszani są wybitni szefowie kuchni polskiej i zagranicznej sceny gastronomicznej. W roku 2018 mieliśmy trzy bloki tematyczne: kuchnia śródziemnomorska, kuchnia węgierska i polska bożonarodzeniowa. Zostały przygotowane dania charakterystyczne dla tych kuchni m. in. mule, owoce morza, paelle, gulasz pasterski, flaki po węgiersku, kulebiaki i barszcz czerwony z jabłkiem. Każde danie było zaskoczeniem dla publiczności, gdyż zaproszeni kucharze wykorzystując swoją wiedzę i talent potrafili połączyć znane przepisy z nowymi trendami kulinarnymi i dodać szczyptę magii.
Strefa kulinarna jest dodatkowym elementem, który przyciąga publiczność targową i uatrakcyjnia Targi. Na życzenie organizatorów, w strefie kulinarnej można przeprowadzić lokowanie produktów wybranych wystawców targowych. Miłą niespodzianką dla publiczności będą konkursy z nagrodami produktowymi.
W swojej ofercie mamy również odrębną propozycję przeprowadzania pokazów kulinarnych dla publiczności targowej, podczas, których kucharz gotuje potrawę, (potrawy) pokazując i wyjaśniając jak ją przygotować, pokaz zakończony jest degustacją.
Firma Bacówka u Wiecha specjalizuje się w kuchniach świata, a szczególnie w kuchni bałkańskiej, węgierskiej, regionalnej beskidzkiej. Posiadamy kulinarne kwalifikacje, doświadczenie oraz niezbędny sprzęt do wykonania tego przedsięwzięcia, spełniamy wymogi sanitarne. Dania wydawane są zgodnie z Państwa zleceniem, bezpłatnie lub w inny określony sposób.
Jesteśmy również otwarci na Państwa propozycje.
Szczegóły techniczne i koszt oferty zawsze są uzgadnianie indywidualne.